UMAMA MALAYSIA HQ: Keistimewaan Wanita Hamil Dalam Islam
SELAMAT DATANG KE UMAMA MALAYSIA.. Dapatkan UMAMA Plus & UMAMA Premium Gold Sekarang!!! Hubungi/Whatsup 011-10823458 @ 011-22241448 Untuk HARGA PROMOSI..

Wednesday, 30 March 2016

Keistimewaan Wanita Hamil Dalam Islam


1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.
2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat di malam hari.
3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 tahun solat & puasa serta setiap kesakitan pada salur uratnya, Allah bagi satu pahala haji.
4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid.
5. Wanita yang beri minum susu badannya kepada anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.
6. Wanita yang beri minum susu badannya kepada anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.
7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 tahun setengah, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.
8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.
9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat.


'Ya Allah, terima kasih kerana menjadikan Aku seorang wanita dan seorang yang bergelar 'IBU' . Sungguh banyak kebaikan dan kasih-Mu pada hamba-mu yang bernama Wanita ini. Terima KAsih. Semoga hamba-Mu tidak akan lalai dan kufur dengan segala nikmat yang engkau kurniakan....AMIN....'

No comments:

Post a Comment