UMAMA MALAYSIA HQ: 7 Tips Atasi Sembelit Anak
SELAMAT DATANG KE UMAMA MALAYSIA.. Dapatkan UMAMA Plus & UMAMA Premium Gold Sekarang!!! Hubungi/Whatsup 011-10823458 @ 011-22241448 Untuk HARGA PROMOSI..

Saturday, 25 March 2017

7 Tips Atasi Sembelit Anak
" Anak-anak saya sebulan ni selalu sembelit teruk. Dia akan berak dalam 2-3 hari sekali sahaja. Rasa kesian yang amat sangat melihat dia bila meneran. Sampai menangis seluat hati.merah-merah muka. Saya da cuba2-3 kali guna ubat masuk punggung. ada orang kata tak boleh dan tak elok jika di amalkan selalu. Ada kesan yang tidak baik katanya. Saya bagi pisang pun masih sama. Sayur-sayuran pun saya dah cuba.Tapi hasilnya tetap sama. Saya da bawa anak pergi ke klinik berjumpa Doktor, tetapi Doktor tidak bagi ubat. Tolonglah sesiapa yang pernah mengalami anak sembelit teruk kongsikan penyelesaiannya jika ada."


-Ibu runsing Masalah Anak Sembelit Teruk-

Saya pasti, ramai ibu yang pernah mengalami masalah anak berak keras seperti di atas. Mesti naik risaukan. Tak senang duduk dibuatnya dan pening fikir macam mana nak atasi masalah macam ni...
.
Ibu-ibu, mari kita cuba tips di bawah:
.
1. Beri minum air kosong sebanyak mungkin
.
2.Tambahkan beberapa sudu prun yang dipurikan ke dalam makanan
.
3. Beri Jus serta buah yang dikisar kepada kanak-kanak untuk diminum bagi melawaskan pembuangan air besar.
.
4. Mengamalkan diet yang sihat adalah salah satu cara terbaik untuk menghindari masalah penghadaman dalam kalangan kanak-kanak.  
.
5. Makan makanan yang tinggi kandungan serat dan fiber seperti buah-buahan, kekacang, dan sayur-Sayuran segar. serat menyerap air dan mengembang dalam usus. Dengan demikian, membantu melembut dan menyenangkan najis keluar daripada badan adalah penting. 
.  
6Jangan suka menahan dari membuang air besar
.
7. Mengamalkan UMAMA Premium Gold ,sejenis makanan tambahan yang mengandungi prebiotik yang bagus dalam memelihara kesihatan usus manusia.
No comments:

Post a Comment