UMAMA MALAYSIA HQ: ADA 6 Mitos mengenai susu ibu tau Mommies sume
SELAMAT DATANG KE UMAMA MALAYSIA.. Dapatkan UMAMA Plus & UMAMA Premium Gold Sekarang!!! Hubungi/Whatsup 011-10823458 @ 011-22241448 Untuk HARGA PROMOSI..

Monday, 15 May 2017

ADA 6 Mitos mengenai susu ibu tau Mommies sumeMOMMIES SUME TAU TAK ???
.
ADA 6 Mitos mengenai susu ibu termasuk:
.
* Luka - Biasa apabila menyusukan bayi. Cara menyusu, kedudukan bayi yang tidak betul menyebabkan boleh berlaku kecederaan.
.
* Susu kering - Hanya satu peratus wanita tidak boleh menyusukan bayi mereka. Selebihnya kerana tidak bersungguh-sungguh (1 % org mommies shj yg
Motidk bernasib baik menyusukn ank kerana kecacatan pada buah dada itu sndiri).
.
(Wajib berusaha utk ibu bapa beri susu ibu kpd bayi anda. Boleh usaha utk tambah susu dengan cara tradisional @ mkn milkbooster. Kalau x berjaya juga, carikanlah ibu susuan utk bayi anda. Itu lah yg terbaik )
.
* Penyebab sakit kuning - Susu ibu bukan penyebab sakit kuning, sebaliknya akibat hati yang belum berfungsi sepenuhnya
.
* Berhenti menyusu bila bayi muntah-muntah - Sebaliknya ia adalah ubat terbaik bagi jangkitan usus bayi yang menyusu badan.
.
* Berhenti menyusukan bayi sekiranya ibu mengambil ubat - Satu jumlah yang sangat kecil kebanyakan ubat-ubatan muncul dalam air susu ibu. Beritahu doktor mengenai anda menyusu badan, maka doktor akan berikan ubat yang sesuai untuk ibu menyusu.
.
* Makan banyak untuk hasilkan banyak susu - Tidak benar. Ibu menyusu harus cuba untuk makan makanan yang seimbang, tidak perlu minum susu untuk membuat susu sebaliknya mengamalkan pemakanan yang sihat yang normal. Ibu perlu minum mengikut rasa dahaga beliau. Badan ibu tahu jika dia memerlukan lebih banyak cecair, dan memberitahu tubuh, dengan membuat terasa haus.
.
.
"Like" kalau anda rasa info ni bermanfaat,
"SHARE" untuk lebih ramaii mommies tahu,

p/s kalau mommies nak guide tntg penyusuan bayi, nak sharing2 cerita ngn saya, meh PM2, tak beli pun takper kita memang suka bantu bf mommies =)

No comments:

Post a Comment