UMAMA MALAYSIA HQ: Pengambilan suplimen untuk ibu @ bayi @ sebagai milkbooster??
SELAMAT DATANG KE UMAMA MALAYSIA.. Dapatkan UMAMA Plus & UMAMA Premium Gold Sekarang!!! Hubungi/Whatsup 011-10823458 @ 011-22241448 Untuk HARGA PROMOSI..

Monday, 5 June 2017

Pengambilan suplimen untuk ibu @ bayi @ sebagai milkbooster??


Umum telah ketahui bahawa suplimen amat penting bagi setiap wanita menyusu @ hamil especially yang dah bekerja. Saya pasti, bila dah bekerja ni, mesti kita akan skip mana-mana pemakanan berkhasiat yang diperlukan setiap hari oleh tubuh badan kita. Wanita yang hamil @ meyusu khasnya amat memerlukan suplimen untuk mengekalkan kesihatan tubuh badannya serta memastikan bayi yang dikandung sihat walafiat.
.
OK.Kadang-kadang saya mendapat pertanyaan begini daripada customer saya “ sis, suplimen yang kita makan ni untuk siapa ye? Saya @ bayi saya?” “ sis, sy x makan suplimen pun ,susu badan maintain banyak tau” “ sis , sy x makan suplimen, tapi bayi sy tetap gebu bambam”..Alhamdulillah ibu-ibu hebat ini. X makan suplimen pun tapi masih dapat menghasilkan bayi yang sihat,  susu yang banyak serta tubuh badan ibu juga sihat.

Saya nak bercerita 1 kisah yang saya dengar daripada kawan baik saya. Ibu ini mempunyai 9 orang anak. Tidak pernah mengambil suplimen sepanjang hidup dia. Malah dia berkemampuan menyusukan anak2 dia yang seramai 9 orang itu tanpa bantuan suplimen!!. Takjub betul saya. Tapi di kala umur mencecah ambang 50-an, sakit2 badan mula terasa, bias-bisa tulang mula terasa, badan mudah letih, gigi 1 persatu menyembah bumi, penyakit sedikit-sedikit mula menyapa!! Adakah ia kesan daripada tidak mengambil suplimen semasa muda. Wallahualam!!
.
Apa pentingnya mengambil suplimen bagi wanita hamil @ menyusu?
.
Suplimen hanyalah sebagai makanan pelengkap kepada ibu hamil & menyusu. Ia melengkapkan ruang-ruang kosong nutrisi yang wujud dalam badan ibu-ibu. Apabila ibu hamil & menyusu telah mengambil suplimen, tapi ia tidak bermakna ibu-ibu tidak perlu lagi mengambil makanan bernutrisi seperti nasi, sayur, buah, daging, ikan. Pemakanan masih perlu dijaga, dan suplimen akan melengkapkan lagi keperluan nutrisi oleh badan kita.
.
Suplimen yang ibu makan ini untuk ibu atau anak?
.
Apa yang ibu makan, zat nutrisi akan dapat kepada anak. Segala nutrisi yang terdapat di dalam badan ibu akan diberikan kepada bayi yang dikandung dahulu @ ke dalam susu ibu. Jadi, jika ibu yang tidak mengambil makanan berkhasiat dalam 2-3 hari, ia tidak perlu di khuatiri kerana badan akan memberi keutamaan khasiat yang terdapat dalam badan ibu untuk diberi kepada bayi yang dikandung serta ke dalam susu ibu. Jadi, amat penting sebenarnya nutrisi itu di ambil oleh ibu2 kerana segala nutrisi yang diambil oleh ibu akan diberi kepada bayi anda. Jadi, anda perlukan nutrisi tambahan untuk mengganti kembali nutrisi yang hilang itu, yang telah diberikan kepada bayi @ melalui susu ibu. Biar sama-sama mendapat manfaatnya.
.
Apakah yang ibu perlu lakukan setelah membeli suplimen untuk ibu hamil dan menyusu?
.
Ibu-ibu perlu pastikan 3 perkara ini di patuhi:
i)           Pastikan ibu-ibu mengambil air 3 liter sehari ya.Wajib!! . Ini untuk memastikan suplimen dapat diserap secara optimum oleh badan dan member kesan yang baik untuk tubuh.
ii)             Kurangkan pengambilan cafein @minuman berais semasa mengambil suplimen. Ini kerana cafein @ ais menghalang badan menyerap suplimen yang kita makan pada kadar serapan yang terbaik. Jadi teramatlah rugi sekiranya kita makan suplimen, tapi badan tidak dapat menyerap suplimen dengan lebih efisyen.
iii)           Untuk ibu-ibu menyusu- pam lah @ susukanlah bayi anda 2-3 jam sekali. Semakin kerap anda mengosongkan breast anda, semakin banyak susu akan dihasilkan ya.
iv)          Banyakkanlah berdoa & berzikir kepada Allah agar menjaga bayi di dalam kandungan ibu-ibu serta membanyakkan susu badan agar cukup untuk bayi kita.
.
Apakah suplimen yang sesuai untuk ibu menyusu @ hamil??
.
Ambillah  suplimen yang mengandungi kalsium tinggi untuk kesihatan tulang & gigi, asid folic untuk keperluan kesihatan rahim, pertumbuhan sel-sel baru janin, multivitamin untuk kesihatan ibu serta bina sel darah merah bagi mengelakkan kekurangan sel darah merah.Segala khasiat ini terkandung didalam UMAMA Plus. Buang segala mitos yang menyatakan bahawa ibu2 yang mengambil suplimen semasa hamil akan menyebabkan bayi besar semasa lahir. Bayi lahir besar amat terkait rapat dengan faktor keturunan, pertambahan berat ibu yang mendadak kerana tidak mengawal pemakanan semasa hamil serta ibu-ibu penghidap diabetis. Suplimen ini perlu di ambil oleh ibu2 sepanjang hayat mereka walaupun tidak lagi hamil @menyusu untuk mengekalkan kesihatan ibu-ibu. 

So, apa lagi..ibu-ibu hamil dan menyusu, jangan lupa amalkan pengambilan suplimen ya! Sekarang pun dah ada banyak suplimen untuk ibu menyusu dan hamil yang dijual di pasaran. Selain itu, amalkan juga UMAMA Plus , suplimen yang terbukti banyak khasiatnya kepada ibu dan bayi.

Berminat untuk jana pendapatan sebagai Agen UMAMA Malaysia?? ataupun untuk dapatkan produk UMAMA ? Hubungi admin UMAMA Malaysia segera 011-10823458 @ 011-22241448!


No comments:

Post a Comment