UMAMA MALAYSIA HQ: KESAN PENGAMBILAN DURIAN BERLEBIHAN KEPADA IBU HAMIL
SELAMAT DATANG KE UMAMA MALAYSIA.. Dapatkan UMAMA Plus & UMAMA Premium Gold Sekarang!!! Hubungi/Whatsup 011-10823458 @ 011-22241448 Untuk HARGA PROMOSI..

Wednesday, 27 December 2017

KESAN PENGAMBILAN DURIAN BERLEBIHAN KEPADA IBU HAMIL
Sekarang ni musim durian. Dan sebagai wanita hamil mesti ada yang mengidam durian kan? Kurangkan ya. Jangan makan secara berlebihan jika tidak kandungan bayi mungkin terjejas. Berikut antara risiko yang bakal ibu hamil hadapi sekiranya makan durian secara      berlebihan:

1.Keguguran
Ibu yang di awal usia kehamilan dilarang untuk memakan durian kerana boleh mengakibatkan panas dalam Rahim. Keadaan panas itu boleh menyebabkan keguguran kerana janin tidak ammpu bertahan dengan kepanasan.

2. Berat badan bayi besar
Kandungan kalori yang tinggi berkemungkinan akan menyebabkan bayi mengalami berat badan yang besar. Dan kemungkinan untuk melahirkan secara normal itu tipis

3. Janin kekurangan oksigen
Durian boleh menyebabkan pembuluh darah semakin sempit dan oksigen pada tubuh ibu hamil menyebabkan kelancaran darah untuk sampai pada bayi rendah. Ini akanmembuat bayi lemas dan menjadi tidak aktif.


4. Tekanan darah tinggi
Durian boleh menyebabkan darah tinggi kerana kandungan kolestrolnya yang sangat tinggi. Kolestrol yang tinggi juga menyebabkan penyempitan pembuloh darah

5. Diabetis
Pengambilan durian yang banyak akan memudahkan penyakit diebetis. Jika anda sudah menghidap diabetis, kawal pemakanan dan gaya hidup anda sepanjang kehamilan.

6. Kontraksi
Ada kes di amanboleh berlaku kontraksi jika pengambilan durian secara berlebihan. Kontraksi yang kuat boleh menjadi tanda awal bersalin walaupun belum masanya lagi.

7. Bayi lahir pramatang

Pengambilan durian berlebihan boleh menyebabkan bayi lahir pramatang. Sebaiknya hadkan pengambilan durian untuk kesihatan bayi anda.
.
Apakah suplimen yang sesuai untuk ibu menyusu @ ibu hamil @ ibu ikhtiar hamil??
.
Ambillah  suplimen yang mengandungi kalsium tinggi untuk kesihatan tulang & gigi, asid folic untuk keperluan kesihatan rahim, pertumbuhan sel-sel baru janin, multivitamin untuk kesihatan ibu serta bina sel darah merah bagi mengelakkan kekurangan sel darah merah.Segala khasiat ini terkandung didalam UMAMA Plus. Buang segala mitos yang menyatakan bahawa ibu2 yang mengambil suplimen semasa hamil akan menyebabkan bayi besar semasa lahir. Bayi lahir besar amat terkait rapat dengan faktor keturunan, pertambahan berat ibu yang mendadak kerana tidak mengawal pemakanan semasa hamil serta ibu-ibu penghidap diabetis. Suplimen ini perlu di ambil oleh ibu2 sepanjang hayat mereka walaupun tidak lagi hamil @menyusu untuk mengekalkan kesihatan ibu-ibu.
.
So, apa lagi..ibu-ibu hamil dan menyusu, jangan lupa amalkan pengambilan suplimen ya! Sekarang pun dah ada banyak suplimen untuk ibu menyusu dan hamil yang dijual di pasaran. Selain itu, amalkan juga UMAMA Plus , suplimen yang terbukti banyak khasiatnya kepada ibu dan bayi.
.Berminat untuk jana pendapatan sebagai Agen UMAMA Malaysia?? ataupun untuk dapatkan produk UMAMA ? Hubungi admin UMAMA Malaysia segera 011-10823458 @ 011-22241448!

No comments:

Post a Comment