UMAMA MALAYSIA HQ: KHAS UNTUK IBU MENYUSU: BAHAGIAN 1- BAGAIMANA PAYUDARA BERFUNGSI
SELAMAT DATANG KE UMAMA MALAYSIA.. Dapatkan UMAMA Plus & UMAMA Premium Gold Sekarang!!! Hubungi/Whatsup 011-10823458 @ 011-22241448 Untuk HARGA PROMOSI..

Wednesday, 31 January 2018

KHAS UNTUK IBU MENYUSU: BAHAGIAN 1- BAGAIMANA PAYUDARA BERFUNGSI
Kita ambil analogi tangki air dalam tandas rumah kita. Selepas kita gunakan tandas, kita perlu flush tandas.
.
Jika kita flush dengan kuat, tangki air akan kosong. Bila tangki air kosong, baru lah ia nya akan di isi semula dengan air.


Kalau tangki air hanya separa kosong, maka kita terpaksa tunggu hingga ia betul -betul kosong, baru air akan penuh semula.
.
Begitu juga dengan konsep penghasilan susu dalam payudara.
.
Kalau payudara di perah sehingga susu betul – betul habis dan payudara betul -betul kosong, maka lepas tu baru breast akan refilled hingga penuh semula.

Kalau payudara tak betul- betul di perah hingga habis susu, maka lambat lah susu akan terpenuh semula.
.
Jadi jika ibu -ibu menyusukan bayi, selepas bayi selesai menyusu, pastikan kita sambung pam atau perah payudara tersebut untuk pastikan yang payudara kita betul- betul kosong.
.
Bila dah betul -betul kosong, baru lah breast akan refilled (di isi semula dengan susu) .Lagi kerap kita kosongkan payudara, maka lagi banyaklah susu yang akan terhasil.
.
Ok ibu -ibu?
.
Saya harap penerangan ini membantu ibu – ibu faham kenapa kita kena perah atau pam susu sekerap yang mungkin untuk mendapatkan hasil yang banyak.
.

Apakah suplimen yang sesuai untuk ibu menyusu @ hamil??
.
Ambillah  suplimen yang mengandungi kalsium tinggi untuk kesihatan tulang & gigi, asid folic untuk keperluan kesihatan rahim, pertumbuhan sel-sel baru janin, multivitamin untuk kesihatan ibu serta bina sel darah merah bagi mengelakkan kekurangan sel darah merah.Segala khasiat ini terkandung didalam UMAMA Plus. Buang segala mitos yang menyatakan bahawa ibu2 yang mengambil suplimen semasa hamil akan menyebabkan bayi besar semasa lahir. Bayi lahir besar amat terkait rapat dengan faktor keturunan, pertambahan berat ibu yang mendadak kerana tidak mengawal pemakanan semasa hamil serta ibu-ibu penghidap diabetis. Suplimen ini perlu di ambil oleh ibu2 sepanjang hayat mereka walaupun tidak lagi hamil @menyusu untuk mengekalkan kesihatan ibu-ibu.
So, apa lagi..ibu-ibu hamil dan menyusu, jangan lupa amalkan pengambilan suplimen ya! Sekarang pun dah ada banyak suplimen untuk ibu menyusu dan hamil yang dijual di pasaran. Selain itu, amalkan juga UMAMA Plus , suplimen yang terbukti banyak khasiatnya kepada ibu dan bayi.


Berminat untuk jana pendapatan sebagai Agen UMAMA Malaysia?? ataupun untuk dapatkan produk UMAMA ? Hubungi admin UMAMA Malaysia segera 011-10823458 @ 011-22241448!


No comments:

Post a Comment